23.11.06

FyKe läksyt


6. luokka! Nyt voit tehdä fysiikan ja kemian läksyt myös tänne bloggeriin.

Avaa tämän blogin "comments"-osato. Sinun tulee myös muistaa oma tunnus ja salasana. Eli tehtävä oli tehdä fyke kappaleesta 3.2 jokaisesta kappaleesta oma kysymys, sekä vastata niihin.

2 kommenttia:

Harri "Höylä" Soikkeli kirjoitti...

Kokeile itse. Helppoa kuin mikä.

joona kirjoitti...

Joonan kyssät: Mitä energia muotoja on luettele kolme? 2. Mikä on fossiilinen polttoaine? 3.Mitä on kemiallinen energia? 4. Mitä tarkoittaa biomassa? 5.Mitä tarkoittaa liike-energia? Joonan vastaukset 1. Valo ääni lämpö. 2. Fossiilinen polttoaine on kasvien ja eläinten jäänteet ovat kaua sitten jääneet maamassojen puristukseen ja muuttuneet toisiksi aineiksi. 3.Kemiallinen energia on hiilestä,vedystä tehtyä sokeria jossa on paljon kemiallista energiaa. 4. Biomassa on ainetta josta kaikki eliöt muodostuvat.Biomassa on ainetta josta kaikki eliöt muodostuvat.Biomassa on ainetta josta kaikki eliöt muodostuvat. 5. Liikkeen kyky tehdä työtä.

Pederin kyssät: 1. Mikä energia on? 2. Mitä tarkoittaa fossiili polttoaine? 3. Mitä kemiallinen energia on? 4. Mitä takoittaa biomassa? 5. Miten liike-energia on hyödyksi?
Pederin vastaukset: 1. Energia on jonkin aineen liikkeen tai esineen kykyä tehdä työtä eli saada aikaan muutosta. 2.Fossiilinen polttoaine on kasvien ja eläinten jäänteet ovat kaua sitten jääneet maamassojen puristukseen ja muuttuneet toisiksi aineiksi. 3.Kemiallinen energia on hiilestä,vedystä tehtyä sokeria jossa on paljon kemiallista energiaa. 4.Biomassa on ainetta josta kaikki eliöt muodostuvat. 5. liike-energia on hyödyksi jos vaikka jotain myllätään niin tuuli pyörittää sitä myllyä ja se jauhaa sen jauhon jauhoks.